Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Stratégiai megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Alstom

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az intelligens és fenntartható mobilitás globális piacvezető vállalata, az Alstom stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetemmel.

A miskolci intézmény közleménye szerint az együttműködés célja a gyakorlati képzés és az elméleti ismeretek egymáshoz közelítése, a tehetséggondozás támogatása, valamint a hazai acélszerkezet-gyártás folyamatainak, műszaki-technológiai megoldásainak fejlesztése közös projektek elindításával.

Az ME kutatási és infrastrukturális háttérkapacitásainak, valamint az Alstom Hungary Kft.  gyakorlati lehetőségeinek ötvözésével a jövőben termelés-, termék- és folyamatfejlesztési kutatás-fejlesztési projektek indulhatnak Magyarországon a két szervezet együttműködésével – közölték.

A franciaországi tőzsdén jegyzett Alstom 17,6 milliárd eurós bevételt ért el az idén március 31-én zárult pénzügyi évben.

A nyilvános cégadatok alapján magyarországi érdekeltsége, az Alstom Hugary Kft. 2021-ben majdnem 36 millió euró, 2022-ben több mint 40 millió euró árbevételt ért el, túlnyomórészt külföldi értékesítésekből, a nyeresége ugyanezen időszakban 1,76 millió euróról 864 ezer euróra csökkent – írták a közleményben.

(Nyitókép forrása: uni-miskolc.hu)