Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Az idei első Borangolás számokban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a XII. Avasi Borangolás, kipihenték magukat a szervezők, így ideje számot vetni.

A három nap alatt 32 ezer résztvevő látogatott az Avasra, csak szombaton 18 ezer ember (wow!) mulatott együtt a hegyen 3 koncerthelyszínen, 80 egyéb helyszínen, 49 nyitott magánpincében és 17 sátornál. Ők összesen 62 pincészet és 7 sztárborászat 19 ezer palack borát fogyasztották el (na jó, a zenészek és a szervezők is besegítettek egy picit), amit 7800 darab újrahasznosított pohárba töltöttek.

Május harmadik hétvégéjén 18 vendégváróhely finomságait kóstolhattuk, 70 fellépő megannyi különböző stílusban szórakoztatta a Borangolókat, akik 32 ezerszer ölelték meg egymást, de egy idő után a szeretetszámláló bizottság feladta az örömteli találkozások számontartását. A vasárnapi Más-napon pedig 20 kisAVASember született, ők elképesztő ügyességgel teljesítették a kihívást – írják a szervezők.

4600 wifi felhasználó böngészte az online Borangoló térképet, töltötte fel a kristálypohárral koccintást, a naplementés hangulatfotókat és a buliszelfiket a közösségi oldalakra, ők összesen 16 ezer órát töltöttek a Telekom hálózatán.

A szervezők közleménye szerint az előkészületek és a megvalósítás során logisztikus munkatársaik 3500 kilométert tettek meg, ennek eredménye 2 elakadt autó, 2 defekt és 32 sáros láb.

Végül pedig zöldülő fesztiválként azt is megszámolták, hogy hozzávetőlegesen 150 köbméter szemetet szállítottak el az Avasról, 1600 darab 120 literes zsákban, hogy olyan állapotban maradjon meg ez a csodás környezet, ahogyan ajándékba kaptuk a természettől.

Biztosan sok mindent ki lehetne még kalkulálni – írják a szervezők, de a boldogság és a hála, amit éreznek, nem megszámolható. Köszönik mindenkinek, aki segített, első sorban a főtámogatóknak: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Miskolc Holdingnak és az OTP Banknak; a kiemelt támogatóknak: az Avalon Fleetnek, a Magyar Telekomnak és a a DVTK-nak; támogatóiknak, partnereiknek és a pincészeteknek.

Végül, de nem utolsó sorban pedig hálásan köszönik mindenkinek, aki jelenlétével hozzájárult, hogy idén is egy emlékezetes tavaszi hétvégén örvendezhessünk!