Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Garantált városnézés, Fröccsfeszt, és Csodamalom Zárogató – remek programokkal vár a hétvége

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tourinform Miskolc belvárosi tematikus városnézéseinek idei kiemelt eseménye a belvárosi parkokat, zöld területeket bemutató séta, amellyel Miskolc nevezett a Virágos Magyarország versenyre a „Tematikus városnézések” kategóriájában.

A hétvégi programokról Kupcsik Saroltát, a Tourinform iroda vezetőjét kérdeztük:

Június második szombatján a résztvevők felkeresik az ikonikus belvárosi tereket és parkokat, köztük az Erzsébet teret, a Virágórát, a Szemere kertet és a Testvárvárosi fasort. A séta a Szinva teraszon ér véget – olvasható a MIDMAR Kft. közleményében.

A természeti szépségeken kívül az épített örökségről is szó lesz: olyan épületeket, műalkotásokat tekinthetnek meg, amelyeken virágábrázolások láthatók, s megismerhetik a hozzájuk fűződő történeteket is. A városnézés során megnézhetik, hol „terem” a vasfű, melyik banképület kapuját díszítik kovácsoltvas rózsák, és hol található a Három rózsa. A belvárosi zöld területek mellett szó esik majd arról is, hogy a város más részeiben milyen parkokat érdemes meglátogatni – írják.

A rendezvény kutyabarát.

A Tourinform irodából induló belvárosi sétán Kupcsik Sarolta idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket, június 8-án 10 órától.