Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Szakmai vendégségben itthon

A város turisztikai szereplői, szolgáltatói számára rendszeresen szervez szakmai programokat, találkozókat a MIDMAR Kft.

A „Vendégségben itthon” című sorozatának idei utolsó állomása a város egyik legértékesebb szakrális látnivalója volt, amely sokszor érdemtelenül kimarad a turisták miskolci programjából. Pedig a Magyar Ortodox Egyházi Múzeum és a Szentháromság ortodox templom a vallási és a kulturális turizmus iránt érdeklődők számára egyaránt különleges helyszín – olvasható a MIDMAR Kft. közleményében.

A társaság beszámolójából kiderül, hogy a látogatás elején Dr. Bokányi Ljudmilla, a Múzeumot fenntartó alapítvány igazgatója köszöntötte a résztvevő turisztikai szakembereket, akiknek aztán lehetőségük volt arra, hogy tárlatvezetésen alaposan megismerhessék az egyházi gyűjteményt, majd a templomban megcsodálják Közép-Európa legnagyobb ikonosztázát, és érdekes információkat tudjanak meg róla, valamint az itteni ortodox közösség történetéről. A templombemutató végén szó esett a jövőben fejlesztési tervekről, a turisták számára fontos praktikus tudnivalókról is. A program résztvevői közt kulturális és múzeumi szakemberek, szállásadók és a szervezők, a Tourinform Miskolc munkatársai is ott voltak, hiszen fontos, hogy a városba látogató turisták első kézből kapjanak megfelelő információkat és ötleteket az itteni látnivalókról.

A szervező MIDMAR Kft. 2024-ben is folytatja a „Vendégségben itthon” szakmai tanulmányútjait, ahol olyan helyszíneket, látnivalókat mutatnak be, amelyek újak vagy kevéssé ismertek a város sokszínű turisztikai kínálatában.