Kezdőlap KÉK HÍREK

Száz rendőr egyszerre csapott le hat helyszínen egy drogkereskedő bűnbanda tagjaira

Az akció során 50 millió forint kereskedelmi értékű marihuánát foglaltak le és öt embert őrizetbe vettek.A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a rendőrség honlapján közölte, hogy miután az iroda debreceni nyomozói azonosították a szervezet öt tagját, elfogásukra összehangolt, nagyszabású akciót szerveztek február 20-án hajnalban. A KR NNI debreceni egysége mellett a szegedi és a miskolci osztály nyomozói is részt vettek a végrehajtásban, ahogy a KR Regionális Bevetési Igazgatóság debreceni, miskolci és nyírbátori osztályának munkatársai is.

Az öt gyanúsítottat – egy 49, egy 41, egy 37, egy 34 és egy 30 éves férfit – Szolnokon, Rákóczifalván és Zagyvarékason fogták el. Átvizsgálva az ingatlanjaikat a rendőrök felszámoltak két marihuánaültetvényt, ahonnan 232 tő cannabis sativa került elő.

Kitértek arra is, hogy a termesztés speciális sátrakban zajlott. A becslések szerint a megtalált drog több tízezer adag kábítószernek felel meg, aminek feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot – olvasható a police.hu oldalon.