Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Balaton partján, csodálatos környezetben már 114 kilométeren tekerhetünk korszerűbb utakon.

Déli parti fejlesztésekkel tették komfortosabbá a Balatoni Bringakört az elmúlt hónapokban. A 205 kilométer hosszúságú bicikliút komplex fejlesztése 2019 áprilisában kezdődött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában – írja a magyarepitok.hu.

Az idei szezon végére a tavalyi év kezdetéhez képest újabb 46,2 km-en újult meg a tó körüli kerékpáros útvonal – jelentette be sajtótájékoztatón a beruházó. Az idén májusig elkészült 108 km után, ősztől már 114 km-en haladhatnak korszerűbb úton, kényelmesebben a bringások a Balaton körül. Befejeződtek a Balaton déli partjának középső és keleti részét érintő munkálatai is. Ez azért kiemelt jelentőségű, mert a Zamárdi és Balatonlelle közötti, illetve a Siófok és Balatonakarattya közötti rész a Bringakör egyik legnépszerűbb turisztikai útvonala, hiszen sokan nem a teljes Bringakört, hanem az úgynevezett „kis kört” tekerik le. Ez a kör a Tihany-Szántód közötti komppal való átkelést, illetve ez ettől keletre eső Balatoni régiót érinti.

Az északi part sem marad ki a fejlesztésből

A Tihany és Örvényes közötti mintegy két méter széles leromlott állapotú kerékpárút szakaszait elbontották, részben annak helyére, 3,3 m széles új gyalog- és kerékpárút épült. A Balatonakarattya-Balatonfűzfő közötti részt ősszel adták át. Balatonkenesén, Balatonfűzfőn, Balatonalmádiban, Alsóörsön, Paloznakon, Csopakon, Balatonfüreden és Aszófőn az utcák burkolatát korszerűsítették. Ezeken a helyeken tájékozódást segítő elemeket is kihelyeztek.

(Fotó: magyarepitok.hu)