A házaspár 2017. októberében, Kanadában házasodott össze, majd hazaköltöztek és sajószentpéteri lakásukban éltek.

A férfi rendszeresen ivott, emiatt a házasságuk megromlott, így 2021. májusában a feleség a – szintén Sajószentpéterben élő – barátnőjéhez költözött. Ugyanezen év augusztusában, egy éjszakai órán a vádlott ittas állapotban megjelent a két nőnél, szidalmazta feleségét, majd fejbe rúgta és ököllel az egész testét ütlegelni kezdte. Felesége próbált menekülni, de a lakás konyhájába is utána ment, és a földre került nőt többször megrugdosta, és nyolc napon túl gyógyuló orrcsont- és bordatörést okozott feleségének.

A nő kimenekült a szobából, egy másik szobába, de a vádlott követte, és folytatta a bántalmazását, közben megöléssel fenyegette. A feleség otthon tartózkodó barátnője megpróbált a védelmére kelni és egy éjjeli lámpával fejen ütötte a vádlottat, aki ennek következtében rátámadt, többször megütötte és közölte vele, hogy kegyes lesz hozzá, mert őt egyszerűen csak megöli, míg a feleségét meg fogja kínozni. Közölte vele, hogy nem hagyhatja el a szobát, és ismételten megfenyegette, hogy ha mozdulni mer, megöli.

Amíg a vádlott a nőt ütötte, felesége a szobából a konyhába menekült, de a vádlott oda is követte, tovább ütötte és rugdosta, csak akkor hagyott fel ezzel, amikor a háztulajdonos nő – aki félelmében ugyan valóban nem mert kimenni a szobájából – telefonhívására a rendőrség és a mentők kiérkeztek.

A bántalmazás következtében a vádlott felesége 8 napon túl gyógyuló bordatöréseket, darabos orrcsonttörést, ujjvégperc-törést szenvedett el, valamint a bal arcfél zúzódásos és a fülkagyló többszörös repesztett 8 napon belül gyógyuló sérülését.

A feleség barátnője az ajkak és a szájüreg nyílt sebével járó 8 napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett el, ez okból hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt az 54 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Az ügyészség a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

/A nyitókép illusztráció/