Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A piros-fehérek a  VEHIR-Veszprémi ESC csapatát látták vendégül március 25-én, szombaton.

Nagyszerű hangulatban, szépszámú néző előtt rendkívül élvezetes és izgalmas mérkőzést vívott egymással a két csapat. A piros-fehérek az első szett bizonytalansága után a folytatásban már más arcukat mutatták és végül három pontot érően nyerték meg a forduló rangadóját.

Röplabda Női NB I. – 18. forduló

DVTK – VEHIR-Veszprémi ESC 3:1 (-18, 20, 23, 22)
2023. március 25., szombat

Miskolc, DVTK Aréna – 450 néző

Vezette: Horváth, Jámbor

DVTK: Kiss 3, Kalmár 3, Vajdová 26, Hollósi 2, Tosic 27, Egri 12
Csere: Kundrák (liberó), Nagy
Vezetőedző: Németh Szabolcs

VEHIR-Veszprémi ESC: Nagy 9, Horváth 6, Thompson 13, Deli 5, Ribeiro 15, Sólyomvári 13
Csere: Bődi, Tóth (liberók), Molnár-Pintér 1.
Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit


Edzői értékelés

Németh Szabolcs
„Nagy az öröm és nem csak a győzelem miatt, hanem mert fel tudtunk szabadítani a végére olyan gátakat, amik a múlt héten hiányoztak. A mérkőzés elején is érződött, hogy mentális blokk van a csapaton, talán a bizonyítási vágy, vagy az eredménykényszer miatt. Ezt fokozatosan le tudtuk vetkőzni, és megtalálták a játékosok egymást, és nem is elsősorban a játékunkat.
Mindenki kivette a részét abból a munkából, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet, és mindenki tanúbizonyságot tett arról, hogy nem fogjuk feladni.
Még négy forduló van hátra, és továbbra is tartom, hogy április végén fog lezárulni ez a bajnokság!
Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást, a találkozó nehéz pillanataiban rengeteget jelentett a támogatásuk!”

Szokolikné Kalmár Judit
„Nagy mérkőzésen vagyunk túl, nagyon jól kezdtük, már-már ideális volt az első szettünk. Ez a női mezőnyben sajnos tudjuk, hogy soha nem folytatódik így. A második szettben a lányok kicsit kiengedtek, alább hagyott a fegyelmezettség és a koncentráció.
A végjátékot sajnálom, mert lehetett volna egy öt szettes mérkőzés, a lányok végig nagyot küzdöttek, ezért nagyon büszke vagyok rájuk.
Nem volt a legjobb formánk sajnos, az első szettet leszámítva, de nem csüggedünk, megyünk tovább és megpróbáljuk kihozni a legjobbat a hátralévő találkozókból.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/