A Miskolci Önkormányzat tájékoztatása szerint az eseményen Veres Pál, Miskolc polgármestere délután öt órakor kapcsolja fel a felújított kilátó fényeit a Szent István téren.

Az idén 60 éves tévétorony, Miskolc ikonikus épülete sokévnyi méltatlan mellőzöttség után a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően megújult. A felújítás során használt állványzatot a napokban már elbontották, az épület pedig teljes egészében láthatóvá vált.

A város szimbolikus épülete új díszkivilágítást is kapott, amit először december 16-án, szombaton kapcsolnak fel. Az ünnepélyes eseményre várnak mindenkit a Szent István térre, ahol Veres Pál polgármester 7 órakor felkapcsolja a felújított Avasi kilátó fényeit.

Vasárnap ugyanezen a helyszínen a kilátó karácsonyi fényeit kapcsolja fel a polgármester, emellett az érdeklődők részt vehetnek az "US a kilátóba" című avató túrán, valamint megtekinthetik az Avasi kilátó megújult belső terét, ahol kiállítás, filmek, könyvek és tematikus vásár várja a látogatókat.

Miskolc ikonikus épületének belsejét bemutató Átjáró-ház című program további három napon – december 20. és 22. között – át lesz elérhető.