Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átvizsgálás miatt néhány órára lezárják április 6-án. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint 8 és 14 óra között várható a lezárás. 

Megvizsgálják a sarukat

Azt, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a hidat tartó úgynevezett „saruk". Ez a vizsgálat viszont csak forgalom nélkül, a híd megemelésével történhet. 

A híd emelése 2024. április 13-án (szombaton) 8 és 14 óra várható, ekkor ismét lezárásra kell számítani. 

A problémás sarukat pedig várhatóan augusztus végén, szeptember elején cserélik majd ki. Hangsúlyozták. hogy ez előre tervezett vizsgálat, ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van. 

A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni. Az országhatár felől közlekedőknek pedig Balatonszárszó csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Zamárdinál térhetnek vissza.

„A tavaly indult szintrehozás során nem csak a tönkrement burkolatokat cseréljük 2025-ig 538 km-en, de országszerte mintegy 200 hidat és felüljárót újítunk meg, köztük több nagy hidat is, például az M7-es völgyhídját" – számolt be az MKIF.

(forrás: mti, travelo/ fotó: Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)