Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelenleg 15 iskola 644 diákjának mentorálásában vesznek részt a miskolci egyetemisták.

A kistelepüléseken élő hátrányos helyzetű kisiskolások támogatását felvállaló Tanítsunk Magyarországért! programot négy felsőoktatási intézmény indította útjára, köztük a Miskolci Egyetem, ahol a 2023/24-es tanévben a tizedik félévet élménynappal nyitották meg az egyetemi campuson szeptember 5-én – közölte az intézmény.

A miskolci támogatói munkát idén ősztől két Mercedes kisbusz segíti majd

György László az élménynapon kihangsúlyozta, hogy a környékbeli településeken élő gyermekeknek nehézséget okoz, hogy eljussanak Miskolcra, Budapestre vagy az ország más részeibe, ezért kisbuszokat kértek a kormánytól. A Tanítsunk Magyarországért! program 13 elektromos Mercedes kisbuszt kapott, a járművek 273 millió forintba kerültek – közölte a kormánybiztos.

Hozzátette: a Tanítsunk Magyarországért! programban négy éve indult az első mentorálás,  Miskolcon több mint száz mentor hatszáznál is több mentoráltat segít. Hozzátette, országosan mintegy 1200 egyetemista mentorál 4700 általános iskolást.

„Számomra ez az egyik legkedvesebb program, ami az elmúlt időszakban elindult. Azon vagyunk, hogy tartósan, jól tudjon működni mindenki érdekében, a mi esetünkben mindenekelőtt Borsod Abaúj Zemplén érdekében” – fogalmazott Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Emlékeztetett, hogy az általános iskolás gyerekek mentorálásának tervéhez eleinte négy egyetem csatlakozott, de ma már 17 felsőoktatási intézmény vesz benne részt.

(Fotók: Vajda János/MTI)