Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Gazdasági együttműködésről tárgyalt Veres Pál az Egyesült Arab Emírségek nagykövetével

Veres Pál polgármester hivatalában fogadta Saud Alshamsit, az Egyesült Arab Emírségek nagykövetét.

A városvezető bemutatta a diplomatának Miskolc természeti és kulturális értékeit, összefoglalta történelmét, vázolta gazdaságának jellemzőit. Veres Pál kiemelte, hogy a befektetők nagy érdeklődést mutatnak a város iránt, köszönhetően a támogató üzleti környezetnek, a fejlesztett iparterületeknek, a képzett munkaerőnek és képzési lehetőségeknek – olvasható Miskolc MJV önkormányzatának közleményében.

A nagykövet a találkozón úgy fogalmazott, hogy mindkét országban közös az, hogy jelentős természeti értétkekkel rendelkezik, ezek jövője a döntésektől és a bölcsességtől függ. Saud Alshamsi kiemelte, hogy érkeznek hozzá befektetői érdeklődések Magyarország iránt, tőle pedig útmutatást és javaslatokat várnak.  Ezért szoros együttműködést ajánl, és szeptember 28-án visszatér Miskolcra, arra az üzleti fórumra, amit a BOKIK szervez. A diplomata hozzátette, hogy országa számos lehetőséget, jelentős támogatást és előnyöket kínál a magyar vállalkozások számára.  

Városunk önkormányzata Veres Pál polgármester vezetésével folyamatosan keresi a kapcsolatot a belföldi és külföldi befektetőkkel, annak érdekében, hogy arra ösztönözze őket, hogy Miskolcot válasszák. Ezt a törekvést segíti a Miskolc Holding gazdaságfejlesztési igazgatósága, a már itt működő cégek támogatásával és a város ipari parkjainak fejlesztésével is.

Miskolc polgármestere, az Önkormányzat és a Miskolc Holding küldöttsége 2022 márciusában az Egyesült Arab Emírségekbe utazott az ottani gazdasági minisztérium államtitkárának meghívására, hogy részt vegyen azon a nemzetközi befektetői konferencián Dubaiban, ami az Emírségekben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye volt. Az eseményen több partnerrel is kapcsolatfelvételre került sor jövőbeli üzletkötések és beruházások reményében – olvasható a közleményben.

Az önkormányzat az utóbbi években számos partnerrel felvette a kapcsolatot, valamint egyeztetéseket folytatott lehetséges beruházó cégek képviselőivel. Miskolc városvezetése jelenleg több partnerrel is előrehaladott tárgyalásokat folytat új beruházások létrehozásáról, ezek részletei és az érintettek kiléte a beruházók üzleti érdekei miatt egyelőre nem nyilvánosak.

 

(Nyitókép: Veres Pál Facebook-oldala)