Kezdőlap KÉK HÍREK

Tapétavágó késsel ejtett vágást testvérén egy nagycsécsi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki egy tapétavágó késsel a sértett nyakán vágásos sérülést ejtett.

A vádirat szerint a vádlott 2022 áprilisában testvérével egy felújítás alatt álló nagycsécsi ingatlanban tartózkodott, majd hozzájuk a sértett is csatlakozott, aki korábban már végzett a házon renoválási munkálatot. A sértett és a terhelt testvére között vita alakult ki, melynek hevében a sértett a nála lévő tapétavágó késsel hadonászott. A vádlott – a sértett férfi vélt támadása elhárítása érdekében – a konfliktusba keveredőkhöz rohant és a sértettet tarkón ütötte. A földre esett férfit a vádlott ezt követően több alkalommal fejen rúgta, majd térdeplő állásba felhúzta és a földről felvett késsel a sértett nyakának bal oldalán mintegy 15 centiméteres vágást ejtett. Az erősen vérző férfinak sikerült elmenekülnie a helyszínről.

A vádlott által kifejtett bántalmazás – annak módja és a támadott testtájékok anatómiai fontossága következtében – a ténylegesnél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések előidézésére volt alkalmas, mellyel a vádlottnak reálisan számolnia kellett, ő azonban ebbe szükségszerűen belenyugodott – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.

A járásbíróság a vádlottat bűnösnek találta súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, vele szemben 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.