Egy állatvédő civilekből álló kis társaság várja további önkéntesek segítségét! 

A kóborló ebek sajnos sokszor nagyon veszélyesek és agresszívek. Különösen akkor, ha több hónapja az utcán vannak, s emiatt ingerültek, de előfordulhat, hogy jó ideje nem jutottak élelemhez sem. Szinte bármitől támadásba lendülnek. Az Egyetemváros környékén élőknek sajnos ismerős a helyzet. A minap egy idős hölgyet és kistermetű kutyáját támadták meg az agresszív állatok.

A helyzet egyre rosszabb, egyre többen vannak

Sajnos eddig még nem sikerült begyűjteni az összes gazdátlan állatot, de ezen a hétvégén egy állatvédő civilekből álló csoport megpróbálja befogni a kivert ebeket.

A mentőakció szervezői, Kiss Roberta és Bényei László további önkéntesek segítségét várják:

Kedves miskolciak, állatbarátok!

Sokan kerestetek az egyetemi kutyák miatt, hogy egyre több probléma van velük. Az éhségtől és szomjúságtól már támadnak is, ráadásul Róka kutyának ismét kölykei vannak. A barna kutyus kölykeit a gyepi összeszedte már korábban de most egy óriási összefogásra lenne szükség.

Én ugyanolyan civil ember vagyok mint bárki a városban, nincs altató lövedékem, menhelyem, befogó botom, csapdám se semmim. De hetente kapok megkeresést, hogy csináljak velük valamit.

A hármas falkához csapódott újabban egy nyakörves németjuhász is, így járják együtt a környéket.

Kérnék minden borsodi állatvédőt, állatbarátot, civilt, szervezetet, önkéntest, hogy most vasárnap menjünk ki az Egyetemváros-Avas városrészre és közösen fogjuk be őket. Tegnap megtéptek egy kiskutyát, akit egy idősebb hölgy sétáltatott, rendőrségi ügy és állatorvos lett a vége, nagyon remélem hogy túlélte a kiskutya!

Ha nem lépünk valamit, hamarosan a lakosság fogja megoldani ezt a problémát. Nem az ebek tehetnek arról, hogy ilyen nyomorúságos helyzetbe kerültek az emberek miatt. Én hiszek benne, hogy ők is megérdemlik a boldogságot.

Hogyan segíthetsz?

  • gyere figyelőnek, hogy tudjuk merre járnak a kutyák
  • ha van bármilyen befogó eszközöd kérlek csatlakozz hozzánk
  • oszd meg a posztot ahány csoportba csak tudod
  • támogasd majd a fuvarköltségeinket ha eljön az idő
  • járj nyitott szemmel, nem tudjuk hány kölyök van és hol
  • ha csatlakoznál az akcióhoz írj rám, készítek majd egy csoportot
  • egy elég nagy csapatot toborzunk, akik felkutatják az erdőt a kölyköket keresve
  • befogó botot, csapdát, hegesztő kesztyűt hozzon, aki csak tud!

Kérek minden környéken lakót, hogy legyetek türelemmel, ne bántsátok őket! Ha kutyát sétáltattok nagyon figyeljetek, messziről kerüljétek őket. Ha lehet egy kutyával többen menjetek, vagy beszéljetek össze a többi kutyással és járjatok együtt. Ha látod, hogy támadnak próbálj segíteni, vigyázzunk egymásra!

Aki szeretne segíteni és csatlakozni az eseményhez, az itt jelentkezhet önkéntesnek.