Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Tavaszt hoz az új esztendő

Egyelőre folytatódik a frontmentes, téli időjárás.

Jelentős pozitív hőmérsékleti anomáliával indul 2023. Ez azt jelenti, hogy az átlagos hőmérsékleti értékekhez képest 2 méteres magasságban a kontinens legnagyobb részén melegebb idővel indul a következő év.

Miskolc környékén ma ködszitálás is kialakulhat. Itt szélcsendes idő lesz, ezért sok helyen beragadhat a köd. Napközben 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban szürke, nyirkos északi és északkeleti tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Holnap kezdetben elszórtan előfordulhat kisebb eső, délután viszont már szárazabb idő ígérkezik. Északra, északkeletre viszont beragadhat a hajnalra képződő pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt szitálás is előfordulhat még az év utolsó napján is. A tartósabban nyirkos tájakon 3-7 fokra van kilátás.

 

A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

A légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének viszont kifejezetten kedvez a párás levegő.

(Nyitókép: Időkép/Webkamera/Lillafüred/Zsófia-kilátó)