Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy ausztrál apuka új világrekordot állított fel: egy óra leforgása alatt 3206 fekvőtámaszt végzett, ami azt jelenti, hogy percenként csinált 53 fekvőtámaszt.

Lucas Helmke a helyi, brisbane-i edzőtermében végezte a világrekordot jelentő fekvőtámaszokat, célja pedig az volt, hogy megdöntse a korábban, egy szintén ausztrál férfi által felállított rekordot. Érdekesség, hogy három éven belül ez már a negyedik alkalom, hogy új rekordot állítottak fel ebben a mutatványban.

A  33 éves apuka, aki foglalkozását tekintve könyvelő, a Guinness World Recordsnak nyilatkozva megosztotta, a világrekord mellett az volt a célja, hogy inspirációt nyújtson egyéves kisfiának azzal, hogy megmutatja neki, “semmi sem lehetetlen”.

Ahhoz pedig, hogy megfeleljen a hivatalos világrekordhoz szükséges előírásoknak, minden egyes fekvőtámasznak hibátlannak kellett lennie. Helmkének egyenesen kellett tartania a testét, anélkül, hogy a térdét vagy a derekát behajlította volna, miközben legalább 90 fokos szöget kellett bezárnia könyökénél, amikor leereszkedett.

Noha helytelen gyakorlat miatt végül 34 fekvőtámasztól megfosztották, még így is megelőzte a korábbi világrekordert, Daniel Scalit, aki 2022 áprilisában, 3182 fekvőtámasszal megdöntötte az akkori rekordot.

Helmke tavaly novemberben döntötte meg a rekordot az Iron Underground edzőteremben, a Guinness World Records pedig csak nemrég értesítette arról, hogy rekordját jóváhagyták – a két korábbi rekordtartó szintén ausztrál volt.