Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Teltházasak voltak a szállások a nagy fesztiválok ideje alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén több fesztivál alatt négyszer-ötször több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyeken a rendezvényeknek helyt adó településeken a tavalyinál.

Ilyen volt a turisztikai ügynökség adatai szerint a szezont nyitó ötnapos VOLT, amelynek idején 15 ezer vendéget és 20 ezer vendégéjszakát regisztráltak a soproni szálláshelyeken. A Balaton Sound, amely alatt Zamárdiban 30 ezer, és a Fishing on Orfű, amely alatt Orfűn 16 ezer volt a vendégéjszakák száma.

A VeszprémFest alatt 5 százalékkal több, 6 ezer vendégéjszaka teljesült Veszprémben, Sukorón, a Velencei-tó partján az EFOTT 7900-ra növelte a vendégéjszakák számát. Debrecenben a Campus fesztivál idején tíz százalékkal több, 13 ezer vendégéjszakát jegyeztek fel.

A szezont a Sziget zárta a budapesti Hajógyári-szigeten, az augusztusi ötnapos esemény alatt 143 ezer vendég 274 ezer vendégéjszakát töltött el a fővárosban, ami duplája az egy évvel korábbinak.