Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdekes rekorddal került fel hazánk térképére a megyénkben található település. Ráadásul nem azért, mert 12 lakosával az ország harmadik legkisebb lélekszámú falva.

A GKI friss elemzése szerint itt él az a munkavállaló, aki átlagosan 535 ezer forintot vitt haza havonta 2021-ben. Ezzel országos szinten a képzeletbeli dobogó legfelső fokán végzett.

Ezzel ellentétben a legalacsonyabb átlagos havi nettó keresetű lakos szintén megyénkben, Csenyétén él és átlagosan havi 37 ezer forint volt a nettó fizetése az elmúlt évben, olvasható a Gazdaságkutató Zrt. (GKI) elemzésében.

Településtípusok szerint a legmagasabb átlagos havi nettó kereset Budapesten volt (313 ezer forint), ezt követik a megyei jogú városok (253 ezer forint), majd a városok (225 ezer forint) – írja a Forbes magazin. – A skála másik végén a községek állnak (197 ezer forinttal), tehát a legmagasabb és a legalacsonyabb érték közötti különbség 116 ezer forint. Így a községekben átlagosan a fővárosi bér 63 százalékát keresték meg a munkavállalók (ez az érték a városok esetében 72 százalék, a megyei jogú városok esetén pedig 81 százalék).