Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A résztvevők a Margitszigeten teszik próbára magukat jövő vasárnap.

A jótékonysági futás szervezője, Troznai-Nagy Hunor, aki egyben a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) elnöke elmondta, hogy az indulók egy vagy két szigetkört, illetve 400 métert tehetnek meg december 4-én, az önkéntesek és a látássérültek közös jótékonysági futásán. 

A X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás helyszínének, a Margitszigeti Atlétikai Centrumnak a befogadóképessége körülbelül 750 ember, tehát ennyi futót várnak december 4-én. A futók csengettyűt kapnak a cipőjükre, és – aki nem visz magával – mikulássapkát is.

Akinek van kedve, az egy úgynevezett érzékenyítő kört is megtehet az atlétikai centrumban, ami azt jelenti, hogy 400 métert kell lefutnia bekötött szemmel. A mára már hagyományossá vált eseményen a résztvevők együtt teremtik meg az ünnepi és egyben sportos hangulatot.

Aki személyesen nem tud részt venni az eseményen az támogatóként csatlakozhat a kezdeményezéshez.

További információkat a rendezvény Facebookon-oldalán, illetve a lassegyesulet.hu honlapon találhattok.

Ha szeretsz futni és fontosnak tartod, hogy a látássérültek minél változatosabb sportprogramokon vehessenek részt, csatlakozz a rendezvényhez.