Kezdőlap KIEMELT

Továbbra is pontos tájékoztatást kapnak a miskolciak a levegő minőségéről

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc szállópor-mérőhálózata online bárhonnan elérhető. A mérőrendszer további népszerűsítése érdekében januártól újabb plakátokkal találkozhatunk városszerte.

A HungAIRy LIFE integrált projektben Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolci Egyetem több mint 60 helyen telepített mérőegységeket városszerte. A mérőegységekbe beépített szenzorok a levegőben megtalálható szilárd részecskék – a köznyelvben szállópor – mennyiségét mérik. Az aktuális szennyezettségi információk a pmmonitoring.hu weboldalon és a pmmonitoring applikációban ingyenesen elérhetőek minden érdeklődő számára – olvasható a Miskolci Önkormányzat közleményében.

Az önkormányzat és a Miskolci Egyetem plakátkampányt is indított, melynek célja, hogy a miskolci lakosok egészségük érdekében jobban figyeljenek a levegőminőségre, ennek érdekében minél többen használják a pmmonitoring.hu weboldalt és applikációt, hogy naprakész információt kapjanak városrészük aktuális levegőminőségéről. 2023. októberétől 25 buszmegállóban láthatók a plakátok.

Ugyanezeken a helyeken már kint vannak a legújabb plakátok is, melyeket 2024. január elején helyeztek ki a mérőrendszer további népszerűsítése érdekében.