A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában Csákváron játszott a DVTK. Négy napon belül másodszor nyertek 3-0-ra idegenben.

Aqvital FC Csákvár – Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

(Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző)

Játékvezető: Ducsai József (Bornemissza Norbert, Varga Gábor)

Csákvár: Auerbach Martin – Dulló Martin, Vaskó Tamás, Alaxai Áron, Baranyai Ádám – Magyar Zsolt – Tamás Nándor, Kocsis Dominik, Kártik Bálint, Baracskai Roland – Fejős Áron

Vezetőedző: Tóth Balázs

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Bertus Lajos, Cseke Benjámin, Bényei Ágoston – Jurek Gábor, Eppel Márton, Lukács Dániel

Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Csere: Bokros Szilárd helyett Farkas Dániel a 38., Baracskai Roland helyett Hornyák Marcell a 46., Kártik Bálint helyett Ominger Gergő és Kocsis Dominik helyett Gazdag Vajk az 57., Tamás Nándor helyett Torvund Alexander a 60., Lukács Dániel helyett Papp Marcell és Bényei Ágoston helyett Radics Márton a 62., Fejős Áron helyett Kyrylo Yanitskyi a 68., Jurek Gábor helyett Illés Bálint, Cseke Benjámin helyett Viczián Ádám a 71. percben.

Sárga lap: Cseke Benjámin az 55., Csirmaz István és Kuznyecov Szergej a 69. percben.

Gólszerző: Jurek Gábor (0-1) a 15., Szatmári Csaba (0-2) a 29., Lukács Dániel (0-3) az 57. percben.

Edzői értékelések:

Tóth Balázs:  –  Örülök neki, hogy egy ilyen jó, a feljutásért küzdő csapat ellen játszottunk, mert így lehet tanulni. Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, majd megmutatta a DVTK, hogy helyzet nélkül is lehet gólt szerezni. Ekkor kicsit megtörtünk, azonban mentünk tovább, de kaptunk még egy gólt, ami ismét visszafogott minket. Játékban jobbak voltunk, mint eddig, a fiatalok bátran bevállalták az előre játékot és az előre védekezést, ezen a területen is léptünk előre. A szünet után frissítettünk, Hornyák Marcell lábában ma bennmaradt egy-két gól. A DVTK pedig megmutatta, hogy ha engedjük, akkor megbosszulják. A harmadik gólt után sem adtuk fel, de az már komoly hátrány egy ilyen csapat ellen. Összességében ebben a mérkőzésben ma ennyi volt, de ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, de azt meg kell tanulni, hogy nem szabad az ellenfélnek könnyű gólokat engedni. És ha nekünk nem megy be a helyzet, akkor sem kell sopánkodni, hanem mindent csinálni tovább, mint korábban.

Kuznyecov Szergej: – A mérkőzés előtt a srácoknak is kihangsúlyoztam, hogy milyen fontosak ezek a mérkőzések, mert a bajnokságok általában a középmezőny tagjai ellen dőlnek el. Ma érdekes mérkőzést játszottunk, mert amellett, hogy több jó dolgot láttam, amit előre terveztünk, mellette voltak olyan időszakok, ami kevésbé tetszett. Próbáltuk kihúzni az ellenfelet, mert tudtuk, hogy a támadóink fürgébbek a védőiknél, és igyekeztünk kihasználni a szabad területeket, ez hozta az eredményt. A hozzáállással és a koncentrációval elégedett vagyok, és örülök, hogy veszélyesen támadtunk, és kihasználtuk a helyzeteket. Természetesen még több gólt is lőhettünk volna, mert megvoltak hozzá a helyzeteink. Vasárnap szeretnénk folytatni a sorozatunkat, még akkor is, ha egészen más légkör vár ránk. Ezúton is hívok mindenkit a Nyíregyháza elleni mérkőzésre, szurkoljanak, segítsenek nekünk!