Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Susan Meachen romantikus regényírónő rajongóit 2020-ban sokkolta a hír, miszerint a nő öngyilkosságot követett el. Most azonban fény derült az igazságra.

Susan Meachen írónő, akinek halálhírét több mint két évvel ezelőtt jelentették be, egyik napról a másikra újra felbukkant, az irodalmi világ kétségkívül egyik legnagyobb fordulata során: az írónő rajongói döbbenten fogadták a hírt 2020-ban, melyet az írónő állítólagos lánya jelentett be, miszerint öngyilkosságot követett el.

Csakhogy ebből semmi sem volt igaz: a hét elején ugyanis Susan Meachen rendkívül bizarr módon újra felbukkant az interneten, ezzel sokkolva a rajongókat és az írótársakat is, akik éveken át mélyen gyászolták a “tragikus hirtelenséggel elhunyt” írónőt.
Susan emlékére még adománygyűjtést is szerveztek, a csoport tagjai pedig jelentős összegeket költöttek arra, hogy megvásárolják Susan könyveit, hogy ezáltal is támogassák a “gyászoló család” költségeit.
Éppen ezért volt mindenki ledöbbenve ezen a héten, amikor Susan megmagyarázhatatlan módon “feltámadt” és megosztott egy posztot a közösségi médiában, hogy bejelentse visszatérését:
“Milliószor agyaltam azon, hogyan csináljam ezt, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy ez így helyes-e vagy sem. Rengeteg kérdés lesz, és gondolom, sokan elhagyják a csoportot. De a családom azt tette, amit a legjobbnak gondoltak nekem, és nem hibáztathatom őket ezért. Majdnem megint a saját kezem által haltam meg, és nekik megint keresztül kellett menniük ezen a poklon. Az, hogy visszatértem a The Wardba (a Facebook-csoportjába -a szerk.), nem jelent sokat, de most jó helyen vagyok, és remélem, hogy újra írhatok. Kezdődjék a móka!”
Amikor a gyászoló rajongók meglátták ezt a posztot, érthető módon nagyon dühösek lettek; míg egyik szerzőtársa, Samantha Cole, aki nagyon nehezen tudta feldolgozni Susan halálát, küldött is egy üzenetet a saját halálát megrendezett nőnek:

“Mi folyik itt?????”

A frissen feltámadt Susan erre azt találta válaszolni:
“Semmi. Egyszerűen csak vissza akarom kapni az életemet. A családom rossz helyen volt, és azt tették, amit a legjobbnak gondoltak nekem. A könyveim egyáltalán nem keltek el. Csendben voltam, míg a pszichiáteremmel és a terapeutámmal dolgoztam, hogy jobb helyzetbe kerüljek.”
A dühös és kiábrándult rajongók azonban egy ennél fontosabb kérdés kapcsán is elővették a nőt, nevezetesen, hogy mi a helyzet azokkal, akik Susan családjának támogatására vásárolták meg könyveit, ahogyan arra is várják a választ, hogy az adománygyűjtéshez csatlakozott rajongók vajon visszakapják-e a pénzüket.