Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miskolci szakmai találkozók sorozata tudományos fórumot teremt a doktori képzés megvalósításához.

„Leisure” rekreációs konferenciát rendeztek a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán. A tanácskozáson tizenkét egyetem előadói mellett a tématerület szakmai szervezetei is képviseltették magukat.

A rekreáció egyetemi fakultásként gyakorlati lehetőséget kínál a szakma tudományos alapjainak megteremtéséhez, a hatékony egészségfejlesztési intézkedések összeállításához – fogalmazott dr. Fritz Péter, az egészségtudományi kar docense, a III. Leisure konferencia főszervezője.

Mint mondta, a miskolci szakmai találkozók sorozata széles körben mutatja be a szakmaterület sokszínűségét, egyben tudományos fórumot teremt a doktori képzés megvalósításához. Ez a cél vezérli a Közép-Európai Rekreációs Társaság tevékenységét is, amely aktív szerepet vállalt eddig is a miskolci szakmai találkozók megszervezésében.

Az aktív és egészségtudatos életmód stratégiájának kidolgozásában számítanak az egészségfejlesztéssel foglalkozó egyetemi intézetek tapasztalataira – mondta a megnyitón Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára, majd hozzáfűzte: a szabadidős sport fejlesztésére 63 milliárd forint jut a 2027-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban.

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának tudományos tevékenysége és elismert oktatóbázisa kellő alapot ad ahhoz, hogy kiteljesedjen a modellváltó universitas stratégiájában megfogalmazott cél, egy egészségtudományi kutatóközpont létrehozása Miskolcon – hangsúlyozta a konferencián Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes.

Dr. Kiss-Tóth Emőke dékán kiemelte, hogy az Egészségtudományi Kar úttörő szerepet vállalt abban, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi, népegészségügyi és munkaerőpiaci szempontból egyaránt fontos egészségügyi szakmai tevékenységekre, köztük a megelőzésre és a rekreációra. A kar a képzési fejlesztésekben, a bővülő kutatási területeken igyekszik nem csak követni, hanem meg is előzni a társadalmi elvárásokat. Céllá vált többek között, hogy a trendi szakmának számító rekreáció elnyerje méltó helyét a tudomány világában.