Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az angol pop-rock együttes, a Coldplay (1997) a Music of the Spheres nevet viselő világkörüli turnéjának keretében 16 év után ismét fellépett Budapesten is. A turné kezdetén a Setlist.fm-oldalán olvashattuk a frontembertől, Chris Martintól, hogy minden koncert egy űrutazás lesz az ismeretlenbe, ahonnan valami újat tanulva térhet majd mindenki haza. Ennek megfelelően 4 felvonás – Planets, Moons, Stars és Home- köré lettek csoportosítva a dalaik is.

A hétszeres Grammy-díjas zenekar háromszor (júni. 16-án, 18-án és 19-én) is megtöltötte magyar és külföldi rajongókból álló közönséggel a Puskás Arénát. A turné többi állomásához hasonlóan hazánkaban is 2 fellépő –Maisie Peters és Solére (Szigeti Zsófi)– műsora előzte meg a Coldplay színpadra lépését. Amit most is nagy érdeklődés és várakozás előzőtt meg, hisz az együttes híres a látványos vizuális elemek alkalmazásáról és a közönséggel való interakciójáról. A zenekar most sem okozott csalódást, hatalmas show-t varázsoltak az Arénába, ahol volt minden: lenyűgöző fényjáték, lézershow, konfettiágyú, világító karkötő. Chris még köszönetet is mondott azoknak, akik órákat utaztak értük, a koncert nyújtotta élményért; emellett színpadra invitált 1-1 rajongót egy közös éneklés erejéig és volt, amikor a friss diplomájukat ünneplő lányok estéjét tette ezzel felejthetetlenné. Igyekezett magyar nyelven is szólni a közönséghez, ám véleménye szerint is szép, de nehéz az anyanyelvünk – tudhatjuk meg a Femina oldaláról.

Az együttes emberi nagyságát emeli az is, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a turnéjuk során minél jobban csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.