Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mostanság rengetegen szednek kollagént nap mint nap, ám ugyanaz a mennyiség egy élelmiszerben is megtalálható.

A kollagén és a hialuronsav a tojásfehérjében és a tojáshéj membránjában szintén megtalálhatóak természetes formában, glükozamin, kondroitin, cink, valamint A-, B-, D- és E-vitamin kíséretében.

A tojáshéjmembrán emellett ízületi és kötőszöveti problémákra is hatásos, mivel gyors regenerációt eredményez és jelentősen lerövidíti a sérülések gyógyulását, minimalizálva a hegesedést.

Így készíts pakolást

Szuper pakolás is készíthető belőle: főzés közben törjünk fel néhány tojást, de ne dobjuk ki a héjukat, hanem azonnal tegyük a hűtőbe. A membrán a tojáshéj és a fehérje között elhelyezkedő kis hártya, amit rövid időn belül, még nedves állapotában érdemes felhasználni. Vegyük ki a hűtőből a héjakat, és óvatosan húzzuk le róluk a vékony hártyát, amit úgy használhatunk, mint egy fátyolmaszkot. Fontos, hogy a pakolás felvitele előtt allergiatesztet végezzünk a felső karunkon. Ha egy napig nem tapasztalunk semmilyen reakciót, akkor nyugodtan felkenhetjük a bőrünkre.