Kezdőlap Uncategorized

Új arculattal és színes zenei kínálattal tér vissza a tokaji fesztivál

Borsodi Kingdom of Hegyalja 2015

Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja, a Borsodi Kingdom of Hegyalja teljesen megújulva tér vissza. Felfrissült zenei line up, eddig még sosem látott fellépők és új arculati elemek várnak az idei közönségre. A rendezvény szervezői egy európai színvonalú fesztivál létrehozásán dolgoznak, és hosszú távú céljaik között szerepel a régió gazdasági és kulturális életének felpezsdítése is. A fesztivál névadó szponzora a hazai pálya elkötelezett támogatója, a Borsodi Sörgyár.

Új kezdet, új koncepció

A nagy múltú fesztivál 15 év után teljesen megújult formában várja a bulizni vágyókat. A korábban rockfesztiválként aposztrofált rendezvény rácáfol az eddigi sztereotípiákra és kiszínesedett zenei felhozatallal, valamint látványos és modern vizuális elemekkel hódítja meg a tokaji vidéket. Az új szervezőcsapat hosszú távon tervez és elsődleges céljuk, hogy minőségben a nemzetközi fesztiválok színvonalának megfelelő eseményt hozzanak létre. A változatos zenei kínálat mellett fontos szempont, hogy minél szélesebb közönség számára legyen elérhető a rendezvény, így a bérletek május 30-ig még 15 990 forintért vásárolhatóak meg.

kovacs_peter_a_fesztival_egyik_foszervezoje
Kovács Péter fesztivál főszervező

Bővül a zenei paletta

Az új koncepció a zenei line up terén is változásokat hozott. Az eddigi túlnyomórészt rock fellépőket felvonultató program idén kiegészül, és a pop, az elektronikus, valamint hiphop stílusok is egyenlő mértékben szerepelnek majd. A rock műfaj nemzetközi képviselői között több olyan név is található, akiket eddig még nem láthatott a fesztivál közönsége, mint például az Architects, az At The Gates vagy a Truckfigthers, az ötnapos bulit pedig a Nightwish nyitja majd a 0. napon. Az új rock előadókon túl, számos külföldi sztár érkezik, hogy különböző stílusokkal színesítsék a zenei palettát. A közönségkedvenc Rudimental mellett, a 2014-es év slágerét megalkotó Clean Bandit és a modern tánczene egyik leghíresebb duója a Milk & Sugar is hallható lesz. Természetesen a hazai nevek sem maradnak el, a Punnany Massif, a The Carbonfools, az Irie Maffia, a Belga, a Zorall és a Csík Zenekar slágereire is bulizhatnak majd a fesztiválozók.

gabor_andrea_borsodi_marka_manager
Gábor Andrea Borsodi márka manager

A fesztivál hatásai a régióra

A közönség szórakoztatásán kívül a fesztivál több fronton is fellendíti a régió gazdasági életét. A helyi panziók, kempingek és hotelek több ezer vendéget fogadtak a korábbi években is. A Tourinform adatai szerint 2012-ben a Hegyalja Fesztivál ideje alatt 8599 látogatót szállásoltak el, ami összesen 31150 vendégéjszakát jelentett. A felmérés adatai szerint egy-egy fesztiválozó a rendezvény területén átlagosan 15 000 forintot költött el, és ugyanennyit a fesztivál területén kívül. Idegenforgalmi és kulturális szempontból érdekes adat, hogy minden negyedik fesztiválozó a régióban lakik, de évről évre többen érkeznek Budapestről (2012-ben a látogatók 29%-a), és folyamatosan nő a külföldi vendégek száma is.  A buli területe kb. 30-35 ezer ember befogadására alkalmas, így az elkövetkező 10-15 évben cél, hogy minél jobb kihasználtsággal működjön, ami az idegenforgalomra is komoly élénkítő hatással van.