Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Új érmünk nincs, de fantasztikus eredményeket hozott a mai nap

A férfi triatlonosok versenyében Bicsák Bence fantasztikus teljesítményt nyújtva, alig 52 másodperccel a győztes mögött a hetedik helyen ért célba. A másik magyar, Tóth Tamás a huszonkilencedik lett. Az 51 fős mezőny két magyar indulója közül már a 1,5 kilométer úszás is Bicsáknak sikerült jobban, aki aztán a 40 kilométernyi kerékpározásban remekül taktikázva, végig az élmezőnnyel tudott maradni, a 10 kilométeres futás hajrájában pedig maradt még ereje a további felzárkózáshoz, és hetedikként ért célba.

"Az volt a taktika, hogy minden szenvedést ki kell bírnom valahogy. Lehet, hogy ha egy kicsit többet beleadok a futás elején, akkor még a negyedik hely is meg lehetett volna, de nem ez a lényeg. Nekem az az álmom, hogy a világ legjobb triatlonosai közé tartozzak, és ez itt az olimpián, Magyarországot képviselve sikerült"  – nyilatkozta a sportoló az MTI-nek a célbaérkezése után.

Újabb értékes helyezés az uszodában

Hatodik legjobb idővel került a 4×100 m gyorsúszás döntőjébe a Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású magyar egység, ahol a srácok remekül úsztak, és új országos csúccsal jó benyúlással 3 századdal megelőzték a franciákat és az ötödik helyen zártak.

Márton Anna negyedikként zárt

A női kardvívók egyéni versenyén Pusztai Liza óriási csatában hátrányból fordítva győzött tunéziai ellenfele ellen és továbbjutott a legjobb 16 közé! Márton Anna ápolni is kellett, térdsérülése azonban nem akadályozta meg abban, hogy ő is hátrányból fordítson és szintén 15:12-re diadalmaskodjon. Katona Renáta papírforma vereséget szenvedett a londoni és riói ezüstérmes orosz Szofija Velikajától. De neki is volt győztes meccse, hiszen a 64-es táblán egy tunéziait kellett legyőznie, hogy a torna egyik favoritjával meccseljen. 

A legjobb 16 között Pusztai egy kínai ellen búcsúzott, Márton viszont legyőzte koreai ellenfelét, így bent van a legjobb nyolc között, ahol egy üzbég ellenfél várt rá. Ez a meccs végig kézben volt, bár 9-2-es vezetés után 12-11-re feljött ellenfele, a végén 15-11-re nyert Anna, így ott van a négy között. Magyar idő szerint 11.25-től jön a másodikként rangsorolt Velikaja.

A BVSC-Zugló 2015-ben világbajnoki bronzérmes vívója az esti elődöntőben az egyéniben kétszeres világbajnok, Rióban ezüst-, illetve csapatban olimpiai aranyérmes orosz Szofija Velikajával csapott össze, és simán, 15-8-ra alulmaradt, majd a bronzmeccsen a francia Manon Brunet tudta legyőzni 15-6-ra. 

Ma bemutatkozik a női vízilabda válogatott

Tegnap 1 góllal kikaptak a férfiak a görögöktől a medencében, és ugyanennyi volt a különbség a kézicsarnokban, ahol a franciák győzték le a női válogatottat. Ma a női vízilabdázókon a sor, hogy megfordítsa ezt a tendenciát. Nos sokáig úgy tűnt, hogy sikerül, hiszen többször is vezettünk 3 góllal, de a végén emberelőnyből egyenlítettek az oroszok, így 10-10 lett a végeredmény.

Voltak, akiknek a végállomást jelentette a mai nap

A tatamin sajnos vereséggel indult a nap, Karakas Hedvig már az első judo meccsét elveszítette, így kiesett. Nem járt jobban Majoros Bence sem, asztaliteniszezőnk a második fordulóban a férfi egyesek küzdelméből egy jobbnak rangsorolt dán ellen búcsúzott.

Várjuk a szerdát az uszodában

Milán Kristóf 200 m pillangószásban az első, Hosszú Katinka 200 m vegyesúszásban a második idővel jutott be a holnapi elődöntőbe. A finálé szerdűn lesz majd. Kedneresi Tamás akár be is kerülhet, hiszen nyolcadik idővel került tovább pillangóúszásban, Sebestyén Dalma a vegyesben sajnos éppen lemaradt. Az ötkarikás programban most debütáló női 1500 méteres gyorsúszásban Késely Ajna és Mihályvári-Farkas Viktória még most jön a programban, innen azonnal a döntőbe lehet jutni.

Egy jó videó Tokióból

A magyarock youtube csatornáján egyre több tartalom jelenik meg, Valter Attila kerékpáros edzése jó alkalmat ad arra, hogy bepillantsunk abba is, milyen a japán táj.

A nap teljes eredménylistája ITT érhető el.