Kezdőlap Uncategorized

Új évadot hirdet a 35 éves Miskolci Mazsorett Együttes

Ismét hatalmas lendülettel kezdte az évadot a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Miskolci Mazsorett Együttes. Európa-bajnok táncosok, dobogós eredmények, előkelő vendégszereplések jellemzik a jubiláló miskolci művészeti csoport évkezdését, amelyet látványos mazsorett találkozóval koronáznak meg szeptember 22-én.

A Miskolci Mazsorett Együttes 35 éve meghatározó szereplője Miskolc város közéletének, és elmondható, hogy több generáció örömét lelte ebben a mozgásművészeti formában. A rendkívül sikeres miskolci együttes a nyár folyamán is aktívan részt vállalt a fiatalok életében: edzőtáborok, foglalkozások várták a kicsiket és nagyokat, de nemzetközi megmérettetésen is részt vettek. Az augusztus 15-18. között megrendezett XVI. IAM Majorettesport Európa Bajnokságon és Merry Majorette Kupán Győrben Európa-bajnok-i címet és számos dobogós helyezést is elértek a miskolci lányok.

A Miskolci Mazsorett Együttes rendszeresen képviseli hazánkat nemzetközi versenyeken és kulturális eseményeken is. 2019. szeptember 14-15. között a lengyelországi Jaroslaw kulturális fesztiválján vendégszerepelnek a miskolci táncosok. Ezt követően, 2019. szeptember 28-29-én a MWF (Mazsorett Világszövetség) által szervezett Grand Prix-en két versenyző képviseli az együttest Szentpéterváron.

A dekoratív kosztümök, dinamikus mozgásformák ma is vonzóak, ezért a nemzetközi rangot kivívott együttesbe folyamatosan várják a jelentkezőket.

A Miskolci Mazsorett Együttes a nagyközönséget is megörvendezteti szeptember 22-én a Szent István téren, amikor további öt művészeti csoport részvételével, pazar felvonulással és díjnyertes bemutatókkal kápráztatja el a miskolciakat. A VII. Miskolci Mazsorett Találkozó programjai 10 órakor kezdődnek és ingyenesen látogathatóak. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A látványos mozgásművészeti forma ma is számos rendezvény nyitányaként vagy épp fináléjaként megjelenik, amelyek közül talán a leglátványosabbak a mazsorett találkozók, amelyek több száz táncos részvételével zajlanak.