Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Párizs a fény városa. Ezt sokan tudják. Az is ismert lehet, hogy metrórendszere az egyik leghíresebb a világon. Egyes állomásait, amelyek az elhagyásuk után szellemjárta helyekké váltak, ismét használatba vennék.

Izgalmas tervek születőben

„Ha a Manal Rachdi építész által alapított párizsi Oxo Architect's építésziroda javaslatai valósággá válnak, egy rendkívül értékes földalatti világ jöhetne létre”

olvasható a travelo írásában. Bár távol vannak az eredeti funkciótól, de kétségkívül új életre kelnének.

„Több mint 100 évvel ezelőtt, az 1900-as évek közepén avattak fel a párizsi olimpiai játékok előkészítéseként állomásokat. A projekt célja, hogy életet adjon ezeknek a sötét és elhagyatott tereknek.”

Gondoltad volna?

Akár edzőterem, medence is létesülhetne, így kompenzálva a sport- és szabadidős létesítmények hiányát a francia főváros egyes területein. Ezen kívül tervek készülnének szórakozóhelyek kialakítására is. De föld alatti kert, vagy művészeti galéria sem kizárt. A lényeg, hogy értelmet és életet kapjon a mostani szellemváros – írja a mrpoolman.com.au.

(forrás, fotó: travelo, mrpoolman)