Kezdőlap Uncategorized

Új információk a városban bevezetett korlátozásokról

A kormány által a koronavírus-fenyegetés következtében elrendelt veszélyhelyzet miatt március 15-től visszavonásig bezár a Diósgyőri vár. Az intézményt működtető Miskolci Kulturális Központ munkatársai készülnek a veszélyhelyzet mihamarabbi feloldására és bíznak benne, hogy ennek lezárultával újra megnyithat Nagy Lajos király egykori kastélya. Addig is mindenkit arra kérnek, hogy kövessék figyelemmel hivatalos weboldalukat és Facebook-oldalukat.

A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett Diósgyőri Tanuszoda március 14-től határozatlan ideig zárva tart, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda pedig – amely hétvégén kötelező műszaki feladatok ellátása miatt tervezetten van zárva – március 16-tól csak korlátozottan lesz nyitva, szintén határozatlan ideig. A korlátozott nyitva tartás azt jelenti, hogy vendégek nem látogathatják a létesítményt, kizárólag az Miskolci Vízilabda Club Országos Bajnokságban szereplő csapatainak játékosai, továbbá a Miskolci Sportiskola azon minősített úszói és a Swimming Pentathlon Club azon három- és öttusázói, akik a teljesített részvételi szintidő alapján Országos Bajnokságokra készülnek, illetve az edzéseket vezető sportszakemberek. A sportolókkal kísérők nem léphetnek be az uszodába.

A Miskolci Fürdők Kft. az általa üzemeltetett Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Selyemréti Strandfürdő nyitva tartását 2020. március 13-tól határozatlan időre felfüggeszti.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Zsarnai piac 2020. március 13-tól határozatlan ideig zárva tart.

Határozatlan ideig felfüggesztik az első ajtós felszállást a tömegközlekedési eszközökön.

Elmarad a Régiségvásár (amelyet minden hónap első vasárnapján tartanak) és a Termelői nap is (amely minden hónap harmadik vasárnapján szokott lenni).