A piros-fehérek megszerezték Jérémie Obounet játékjogát.

Jérémie Obounet (teljes nevén: Jérémie Moussango Obounet) Gabon fővárosában született 2002-ben. Az előző év elején igazolt Belaruszba, ahol a mérkőzések többségén pályára lépett a középpályán, illetve a támadósorban. Diósgyőrbe egy teljes év európai tapasztalattal a háta mögött érkezik. A fiatal támadó egy ideje Diósgyőrben edz, és elutazott a téli edzőtáborba is, a Vélez C.F. ellen gólt is szerzett.

– Örülök, hogy a DVTK játékosa lettem – nyilatkozott Jérémie Obounet. –  Rengeteg tervvel érkeztem, ami közül az első, hogy minél több játéklehetőséget harcoljak ki magamnak. A felkészülési mérkőzések után bajnokikon is szeretném megmutatni a tudásom az edzői stábnak és a szurkolóknak. Az elmúlt hetekben rengeteget dolgoztunk a csapattal, készen állok a bemutatkozásra. Mindent megteszek, hogy a bajnokság végén a klub elérje célját, és a DVTK a következő bajnokságot már az élvonalban kezdje.

/A Merkantil Bank Ligában a szabályok lehetőséget adnak az U21-es korosztályba tartozó (2002-ben vagy utána született) külföldi játékosok szerepeltetésének, így csak a szakmai stáb döntésén múlik Jérémie Obounet játéka./

Névjegy

Vezetéknév: Moussango Obounet
Keresztnév: Jérémie
Születési idő: 2002. augusztus 17.
Születési hely: Libreville (Gabon)
Magasság: 180 centiméter
Állampolgárság: gaboni
Poszt: támadó
Mezszám: 70 

Pályafutás

2022/2023 tavasz Diósgyőri VTK (NB II.)
2022 FK Slutsk (Belarusz, 1. osztály) 22/2
2022 FK Slutsk II (Belarusz) 9/6
AS Pélican (Gabon)
CF Mounana utánpótlás (Gabon)