Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton Pécsre utazik Völgyi Péter csapata.

A Tippmix Női NB I. A-csoport 18. fordulójában ismét egy komoly téttel bíró rangadó vár a DVTK HUN-Therm együttesére.

Tippmix Női NB I. A-csoport 18. forduló

2023. január 28.,szombat 
18:00 NKA Universitas PEAC – DVTK HUN-Therm

Helyszín

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
7632 Pécs, Megyeri út 74.


Ellenfél-leső

A PEAC kifejezetten jó szezont fut idén, 14 győzelemmel és 3 vereséggel jelenleg negyedikek a bajnokságban. Vereségeiket kivétel nélkül idegenbeli rangadókon szenvedték el, sorrendben a Diósgyőr, a Győr és a Sopron fektette őket két vállra, a Szekszárd ellen viszont hazai pályán két pontos győzelmet arattak. Az Európa Kupa csopotköréből nagyszerű mérleggel, 7-1-el jutottak tovább, majd miután a szlovák Piešťanské Čajky-t kettős győzelemmel búcsúztatták, fennállásuk legjobb eredményét elérve bejutottak a sorozat negyeddöntőbe. A francia Villeneuve együttese ellen az első mérkőzésen 66-74 arányban szenvedtek vereséget hazai pályán. A csapat húzóemberei kapcsán meg kell említeni a két magyar válogatott játékost, Kiss Virágot és Wentzel Nórát, a légiósok közül pedig Sierra Calhoun és Cierra Burdick is jó formának örvend.


Egymás ellen

A bajnokság 7. fordulójában már találkoztak a felek egymással, a helyszín akkor a DVTK Aréna volt. A PEAC nagyszerűen kezdte a mérkőzést, és úgy tűnt, Calhoun és Wentzel vezetésével legyőzik  a Diósgyőrt, a félidő után viszont Bernáth Réka 17 és Milica Jovanovic 13 pontjának hála a DVTK HUN-Therm ledolgozta hátrányát és végül 63-59-re megnyerte a rangadót.

2022. október 30. (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK HUN-Therm – NKA Universitas PEAC 63-59 (11-10, 13-22, 23-14, 16-13)

/A nyitókép illusztráció/