A beruházás a Galamb József utcát köti majd össze a Joyson úttal, amely kétsávos út, közvilágítás és körforgalom kialakítását is magában foglalja.

A Miskolc Holding Zrt. a Területi Operatív Program keretében több fejlesztést is véghez vitt a Miskolc Déli Technológiai Parkban az elmúlt évek során. A korábbi fejlesztések között megvalósult a Bogáncs utca irányából induló Galamb József utca létesítése, valamint a Joyson Safety Systems Hungary Kft. előtt lévő Joyson út a hozzá kapcsolódó buszfordulóval.

A Miskolc Holding Zrt., mint a Miskolc Déli Technológiai Park üzemeltetője számára kiemelten fontos, hogy az ipari parkban lévő cégek-, illetve azok munkavállalói számára könnyebben elérhetőek legyenek az ingatlanok-mondta Juhász-Nagy Judit a Miskolc Holding Gazdaságfejlesztési igazgatója.

A fejlesztésnek köszönhetően a Bogáncs utca felőli ingatlanok közvetlen kapcsolattal rendelkeznének a 304-es, azaz az M30 autópályához vezető főúttal, ezáltal megvalósul a teljes ipari park észak-déli irányú átjárhatósága, ezáltal közvetlen kapcsolat létesül az autópályához, és a közösségi közlekedés is megindulhat az érintett szakaszon.

A tervezett összekötő út kivitelezési munkáit a közbeszerzési eljárást követően, a nyertes ajánlattevő LASPED Kft. végzi. A munkaterület átadása a kivitelező részére szeptember elején megtörtént. Az új útszakasz – az időjárástól függően – várhatóan a jövő év közepétől könnyíti meg a Miskolc Déli Technológiai Parkban lévő cégek közlekedését.