Kedden Budapesten szerepel férfi Extraligás röplabda csapatunk a bajnokság 2. fordulójában.

Bagó László csapata az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb együttesével a Pénzügyőr SE-vel méri összetudását. Tehát nincs könnyű helyzetben a MEAFC alakulata, de mint az első fordulóban ezen a párharcon sem feltartott kézzel lépnek pályára Csizmadiáék.

Bagó László vezetőedző

,,Kaposváron túlestünk a bemutatkozáson, a kezdeti izgalmakon. Az erőviszonyokat ismerve, ezt a meccset én még a felkészülési meccs kategóriába soroltam, ha még nem is lett kimondva. Tisztában voltunk azzal, hogy a bajnokság igazából most kezdődik számunkra”. -tekintett vissza az első fordulóra vezetőedzőnk Bagó László, majd hozzátette: – A legfőbb tanulsága az volt a meccsnek, hogy az eredményes szerepléshez okosabban kell játszanunk. Amíg higgadtak, koncentráltak voltunk, addig tartottuk a lépést az ország legjobb csapatával is. Azonban annyi ki nem kényszerített hibát vétettünk, hogy bárki ellen ugyanez lett volna az eredmény. Mondhatni, időben jött a nevelő célzatú pofon, amit kaptunk vagy pontosabban, amit adtunk magunknak. Kitért a keddi találkozóra is: – Pesten újabb neves ellenfél következik, és ismét nem feltartott kezekkel érkezünk. Ha a bátor, lelkes játékunk párosul egy kis megfontoltsággal, akkor akár meglepetésre is képesek vagyunk.

,,Ismét a bajnokság egyik esélyeséhez látogatunk, ahol ugyan úgy mindent bele fogunk adni, mint a Kaposvár ellen.” – válaszolta Csizmadia János játékosunk arra, hogy mit vár a budapesti mérkőzéstől. Majd így folytatta: – Keretük változott, de jól ismerjük egyénenként őket, így tudjuk kinek mi az erőssége és gyengesége. Ha mi kevesebb saját hibával tudunk játszani az első fordulóhoz képest, akkor biztosan meglepetést fogunk okozni.

A mérkőzés ma 20 órától kezdődik és élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján.