Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Újabb két év az igazgató tanácsban

Bíró Tibor bizos, hogy jól teljesített, mint igazgató tanácsi tag, hiszen az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége újra megválasztotta.

A párizsi székhelyű Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE – Confederation Intenationale Des Cinemas D’Art Et D’Essai) az online éves közgyűlésén Bíró Tibort a CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a szervezet igazgató tanácsi tagjává választotta újabb kétéves ciklusra. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált és az összes magyarországi art mozit képviseli majd a szervezetben.

A szövetség 1955-ben alakult az mozik érdekvédelmi és szakmai szervezeteként, melynek egyik legfontosabb célja a tapasztalat csere, vagyis az art mozik és az azokhoz kapcsolódó fesztiválok nemzetközi lebonyolításának egymással történő megismertetése. Ezenkívül évente továbbképzések szerveznek és megrendezik az Európai Art Mozi napot. A szervezetnek jelenleg 46 országból több mint 2000 tagja van. 

Bíró Tibor 2010 óta folyamatosan erősíti az igazgatóságot. Abban biztosak lehetünk, hogy jól végzi a munkáját, hiszen megválasztották újabb két évre.