Kezdőlap Uncategorized

Újra adventi Bor rangolás és Borszalon

Újra megrendezésre kerül 2019.11.29-én a III. Miskolci Hunnia Bor Rangolás a Miskolczi Borbarátok Társasága szervezésében, melynek helyszíne a Miskolci Polgármesteri Hivatal különleges hangulatú emeleti üvegterme lesz. A verseny fővédnöke Veres Pál, Miskolc város polgármestere.

A zártkörű borverseny célja, hogy a miskolci vásárlókhoz ténylegesen eljuttatott üzletekben kapható borok legjobbjait díjazzák, és bemutassák a Miskolciak részére a számukra elérhető legjobb minőségű magyar borokat az adventi és karácsonyi családi ünnepségekhez.

A verseny szabályai nem változtak: a megmérettetésen különböző kategóriákban lehet részt venni azon Magyarországon található pincével, pincészettel rendelkező magyar bortermelők, borászatok azon fajta borainak, melyek kiskereskedelmi forgalomban üveges kiszerelésben kaphatók és amelyek magyar szőlő fajtákból és ezek házasításából származnak. A verseny különlegessége, hogy nem lehet rá nevezni, hanem a Miskolci Borbarátok Társaságának felügyeletével a valós kínálatból áll össze a verseny minta azokból a tételekből, melyek ténylegesen a fogyasztónál jelennek meg a boltok polcain.

A bírálóbizottságokban neves hazai borászok, borbírálók, borszakértők döntenek a borok minőségéről, és a nyertes borok egy évig használhatják a „Miskolci Hunnia Bor Rangolás legjobb bora 2019” címet.

A borversennyel egy napon, 15-20 óra között kerül megrendezésre a III. Avasi Borszalon a Polgármesteri Hivatal aulájában, amelynek társszervezője idén is a Szövetség a Bükki Borvidékért társasága.

A borszalonban mindenki kedvére kóstolhat és vásárolhat az ünnepi menüjéhez illő borok közül, de lesz Kreinbacher kontra Mezey pezsgőkóstoló is. A finom falatokat a Via Piano Étterem biztosítja.  17 órától a La Barriere Manouche zenekar, 19 órától pedig az Akvarell adja a kellemes zenei hangulatot. A visszatérő program méltó rendezvénye a város környékén elterülő Bükki borvidéknek, amely a magyarországi borvidékek között egyre jelentősebb szerepet tölt be mind a borászatok, mind a remek borok tekintetében.

A rendezvény 15:00-20:00 óra között ingyenesen látogatható.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.