Eredeti forma, modern technikával.

Visszakapta korábbi impozáns megjelenését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Díszterme. Több hónapos munkával végrehajtott felújítás keretében elvégezték a karzat megerősítését és teljeskörű szerkezeti, esztétikai megújítását. Mankovits Tamás iparművész közreműködésével megújultak, pontosabban eredeti formájukban ontják ránk a fényt a mennyezeti lámpák, mely nemcsak esztétikumában változott át, hanem a kor követelményeinek megfelelő ipari led-paneles berendezéssel egészültek ki.
A falon elhelyezett zöld kárpitot lebontották, megtörtént az elektromos-hálózat teljes cseréje és kiépítése, illetve a falak helyreállítása és az eredeti világosszürke színben történő visszaállítása. A Díszterem falait újra olajfestmények díszítik, amihez UV-, és klímavédelmi berendezéseket szereltek be.  
Ahhoz, hogy a Díszterem eredeti formáját visszanyerje, elengedhetetlen volt a Herman Ottó Múzeum segítsége. Szolyák Péter múzeumigazgató és Pirint Andrea művészettörténész hozzáállása és segítsége nélkül a végeredmény nem lehetett volna ilyen szép. Kovács Zsolt helytörténész szintén szerves részt vállalt a Díszterem felújításában, a munka előkészületeiben és lebonyolításában. A felújítást a megyei önkormányzat saját forrásból és állami támogatásból finanszírozta. Csütörtökön, az ünnepélyes átadó után a megyei közgyűlés az immár megújult teremben kezdte meg a munkáját.