Benépesült az afrikai Száhel-övezetet bemutató épület. Már nemcsak az oroszlánok miatt érdemes meglátogatni a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztését.

Az állatkert történetének egyik legnagyobb beruházását a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” címu? projekt részeként valósította meg. Az oroszlánok után különféle afrikai madárfajok és sivatagi hiúz, egyenesen Csehországból költözött az új 200 négyzetméteres komplexumba.

A madárröpdében Afrikában o?shonos harlekin fürjek valamint rózsásfeju? törpepapagájok kaptak helyet, környezeti nevelési szempontból kiemelve a Száhel-övezetnek azt a fontos szerepét, hogy a hazánkból télire Afrikába vándorló madarak számára ez a terület nyújt fontos piheno?- és táplálkozó.helyet.

Szintén a projekt részeként egy teljesen megújult Fogadóközpont várja a látogatókat, a környezettudatos energiaellátásról, pedig a teto?szerkezet déli oldalán telepített napelemes rendszer gondoskodik.

Beszéljünk a számokról

A „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” címu? projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 419.865.553,- Ft. – pontosan ennyi áll Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának közleményében.