Kezdőlap Uncategorized

Újra ezer fölé nőtt az új fertőzöttek száma

A mai adatok szerint 1130 fő az új fertőzöttek száma. 4374 koronavírusos beteget ápolnak a kórházban, közülük 511-en vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 128 többségében idős, krónikus beteg. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma a mai napon átlépte a 44 538 főt. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 123 697 fő, közülük már több mint a fele – 2 248 775 fő – a második oltását is megkapta.

Müller Cecília a tegnap a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a védőoltások hosszabb távú védelmet jelentenek, de egyik vakcina sem véd százszázalékosan. Ezért fontos, hogy az emberek éljenek a védőoltások lehetőségével, s emellett továbbra is mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket.

A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a védettségi igazolvánnyal már látogatható gyógy- és közfürdőkben csekély a vírus fürdővízzel terjedésének kockázata.

A járvány harmadik hullámának leszállóágában vagyunk és a gyermekek is vihetik már a “nyunyókát” 🙂 az oviba, de azért a pandémiának nincs vége. Óvatosságra és a higiéniai szabályok betartására még mindig szükség van, oltás ide vagy oda.

forrás: http://koronavirus.gov.hu