Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Újra felbukkannak a miskolci utakon a Google Utcakép autói

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen.    

A szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot – hangsúlyozták.

A szolgáltató a személyes adatok védelme érdekében a képeken elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, ugyanakkor lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek elhomályosítására; ezt a képek jobb alsó sarkában található "Hiba bejelentése" gombra kattintva lehet igényelni.

Az Utcakép a Google Térkép egyik funkciója, amely több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is.

A vállalat közleménye szerint a szolgáltatás képeit frissítő autók március 9-én indulnak útnak Magyarországon. Az újbóli feltérképezésre kijelölt települések között ott van Sopron, Szekszárd, Mezőtúr, Szentes, Tapolca, Karcag, Baja és Miskolc is.