Kezdőlap Uncategorized

Újra megzörgették a kaput a Győri kapuban

2018.04.18. Miskolc, “Nyitva van Győri kapu csak bújjatok rajta” volt az egyik üzenete ennek a délutánnak.

Megtartotta második Közösségi Beszélgetését a Kapuzörgető projekt ma délután az Ifiházban. A helyszín választás nem véletlen, hiszen ez a városrész egyetlen kulturális intézménye, és egyben ez az egyetlen még működő zárt közösségi tér a Győri kapuban. A házon belül egy kultikus épületrész, a volt kávézó adott otthont a programnak. A hangulat családias és vidám volt, hiszen a téma is az volt: hogyan mehetnének jobban a dolgaink és mitől éreznénk magunkat jobban lakóhelyünkön?

DSCN1140

A Kapuzörgetők célja az volt, hogy folytassák a lakosság igényeinek felmérést: melyek azok a közösségi akciók és programok, amelyeken szívesen részt vennének az itt élők, amelyekre igény mutatkozik, amelyek hiányoznak az életükből, ebből a városrészből. Az eseményen minden korosztály képviselte magát a legkisebbektől a legidősebbekig, és ez örömteli tény volt, mert Lichtenstein Raymond, a program szakmai vezetője (aki maga is helyi lakos) bevezetőjében is elmondta, “minden korosztály véleményére kíváncsiak, minden korosztály véleménye számít!” A projekt megvalósítója az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, amelynek munkatársai olyan programokat szeretnének az elkövetkezendő éveben megvalósítani, amelyekre közösségi igény mutatkozik. Ennek felmérésére az egyik forma az ilyen és ehhez hasonló közösségi beszélgetések, amelyet közösségi interjúk előztek meg és amelyet szélesebb körű közösségi felmérés fog követni. Ezt követően a lakosság aktív tagjaival közösen készítik majd el a Kapuzörgetők azt a cselekvési tervet, amely a megvalósítandó programokat fogja tartalmazni.

DSCN1154 DSCN1153

A KAPUZÖRGETŐ kezdeményezés online fórumai:
FB csoport: https://www.facebook.com/groups/356905241495020/
FB oldal: https://www.facebook.com/kapuzorgeto
E-mail:  gyorikapu@erke.hu
Honap: http://www.erke.hu/

 

DSCN1030

“Győri kapu. Vannak akiknek csak egy átjárót jelent a Diósgyőri városrész és a Belváros között, de nekünk, akik itt élünk/dolgozunk sokkal több ennél: lakóhelyünk, otthonunk, munkahelyünk, sikereink, kudarcaink színtere, szeretett életterünk, ahol jó lenni, ahol jó együtt lenni. Célunk, hogy jól menjenek a dolgaink, és ez akkor szokott így lenni, ha teszünk érte!

Közösségeket építünk, mert a közösségekben teljesedünk ki! Egy közösség terveket, célokat ad, erőforrásokat mozgósít, értékrendet állít, eredményeinket jelzi és őrzi, mértéket szab, kontrollt gyakorol.
Akkor jó kapcsolódni egy közösséghez ha van mit adnunk és van mit kapnunk! Vannak közös ügyeink, és a megvalósításhoz van mire alapoznunk. Elsősorban az itt élőkre, a helyi lakosokra!
Találjuk ki közösen mire vágyunk, mitől mennének jobban a dolgaink és együtt valósítsuk meg céljainkat!
Találkozzuk többet! Dolgozzunk együtt!” – a Kapuzörgető kezdeményezés munkatársai

A következő zörgetés tervezett időpontja és helyszíne: 2018.május 3., Ifiház. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Kapuzörgetők!

Mizu Miskolc