Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A madarak szabadon bocsátásában a látogatók is közreműködhettek.

A madárkórházként működő intézményből a nyáron meggyógyított madarak megerősödve vághattak neki tegnap (augusztus 19.) afrikai útjuknak. A röpdékben idén a csaknem hatvan gólya mellett egerészölyvek, héják, karvalyok, vércsék, de még rigók és baglyok is lábadoztak. 

Szabadon engedésüket a nemzeti ünnephez időzítették, augusztus 19. és 21. között minden nap délben engedik vissza természetes élőhelyükre ezeket a csodálatos vadállatokat.

„Útnak indult az első csapat gólya…

Megerősödte, felkészültek afrikai útjukra. E percek az utolsó, egyben a legboldogabb pillanatai itt tartózkodásuknak. Útjukra látogatóink segítségével indulhattak.

A szabadon engedésüket táncbemutató vezette fel, melyet egzotikus kisállat- valamint solymász bemutató előzött meg. Ami még vár vendégeinkre: további, gyógyult madarak szabadon engedése (karvalyok, ölyvek, baglyok), bűvész show, kicsiknek arcfestés, póni lovaglás.

Szeretettel várunk mindenkit a hosszú hétvégén!”

/Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány/

Ahogyan Facebook-oldalukon is említették egész hétvégés gazdag programsorozattal várják a családokat. Többek között a pusztai életről szóló szellemes históriák, solymászbemutató, papagáj-show és egzotikus kisállat bemutató is lesz a Hortobágyi Madárparkban.