Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Nightwish énekesnője, Floor Jansen egy fotóval tudatta követőivel, hogy rövidre vágatta a haját, amivel kapcsolatban néhány kommentelő megjegyezte, hogy a szólókarrierje állhat a háttérben és már nem is szereti a metalt. Floor azonban mindenkit megnyugtatott, hogy szó sincs ilyesmiről, és továbbra is a tőle megszokott módon fog headbangelni a koncerteken.
 

"Imádom a rövid hajamat! Persze annak még jobban örülnék, ha hosszú és egészséges lenne, de sajnos egy ideje töredezetté vált, és már nem volt olyan szép, mint korábban, úgyhogy póthajat használtam, ami kétségkívül gyönyörű volt, de hosszabb távon inkább maradok a természetes megoldásoknál, és ha ehhez rövidebb haj kell, ám legyen! Kíváncsian várom a 'főpróbát' az új frizurámmal a közelgő brazíliai koncertünkön, de szerintem nem lesz gond, elvégre headbangelésnek hívják a dolgot, nem hairbangelésnek! Tudom, hogy néhányatokban felmerült, hogy így már nem fogok headbangelni, vagy hogy a hajvágásnak valami köze van a szólókarrieremhez, és ezzel is el akarok távolodni a metaltól, de higgyétek el, hogy szó sincs ilyesmiről! Egyszerűen csak egy 40+-os anyuka vagyok, aki egészséges hajat szeretne. Ugyanúgy imádom a zenét és a metalt, mint eddig, de én is csak ember vagyok!"