Extrém talajtani táborába kimondottan olyan fiatalokat várt a Miskolci Egyetem, akiket érdekel az agrárium, mert elhivatottságra sokkal nagyobb szükség volt, mint előképzettségre .

Természetesen olyanok tizennégy és húsz év közötti fiatalokat is vártak a negyedik alkalommal megrendezett táborba, akik már foglalkoznak ezzel, és szeretnének többet megtudni a térinformatikáról. Ezt az információt már Mészárosné Póss Anett, a Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézet tudományos segédmunkatársa, a IV. Extrém Talajtani Tábor egyik szervezője osztotta meg velünk. 

„Az Extrém Talajtani Táborban mezőgazdasági táblákon, konkrétan kukoricatarlón, jelen évben búzatarlón, mutattuk be a fiataloknak a talajt” – részletezte Kovács Károly, a Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézet tudományos segédmunkatársa, a tábor másik szervezője.

„A fiatalok a Püspökladány-Farkasszigeti Arborétum erdészeti bevezetője után megásták a saját talajszelvényeiket, ami tulajdonképpen egy 1,5 méter mély gödör volt. Ez ebben az aszályos időszakban jelentős kihívást jelentett, ám mindezek ellenére mégis ez volt a kedvenc részük” – mondta Kovács Károly, hozzátéve: ezt követően minden csapat a saját talajszelvényével dolgozott, melyen megvizsgálták az összetételt és megállapították a hibákat.

/Fotók: Miskolci Egyetem Facebook-oldala/