Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Varga Andrea Klára helyett Szarka Dénes lesz az új közgyűlés tagja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha a kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép.

A 2024. június 9-én tartott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi választásán Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésébe a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom közös jelöltjeként a kompenzációs listán 2024. október 1. napjától mandátumot szerző Varga Andrea Klára a Helyi Választási Bizottsághoz 2024. június 21. napján írásbeli nyilatkozatával a települési önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 21. § (2) bekezdése értelmében, ha a kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. A Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül –  2024. június 28. napján – a kompenzációs listán szereplő Szarka Dénest jelentette be.

A Helyi Választási Bizottság 2024. július 4-én a mandátumot Szarka Dénes a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom képviselőjének kiadta – olvasható a Miskolci Önkormányzat közleményében.

A Helyi Választási Bizottság döntése jogerős, a megbízólevél 2024. július 8-án átadásra került Szarka Dénes képviselőnek.