Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Vármegyénkben is folytatódik a földértékesítési program

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!" program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése május 19-től az NFK honlapján érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023. július 14. között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – Boldva, Csincse, Emődi, Hejőbába, Homrogd, Mezőcsát, Mezőzombor, Nemesbikk, Nyékládháza, Rakaca, Sajószentpéter, Tarcal közigazgatási területén – mintegy 300 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árveréseket a vármegyében 2023. június 28. és 2023. július 5. napján 8 és 15 óra között a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály alagsori tárgyaló termében rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árveréseket megelőző munkanapon 9 és 12 óra között a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály alagsori tárgyaló termében lehet.