A Merkantil Bank Liga 25. fordulójának első félidejében a DVTK többet támadott, Könyves Norbert három lövéséből kettőt bravúrral védett a hazai kapus, ám mégis ők szerezték meg a vezetést egy gyors kontra végén.

A szünet után Jurek Gábor előtt adódott több gólszerzési lehetőség, de ebben a játékrészben sem született diósgyőri gól a teljesen megtelt vendégszektor legnagyobb bánatára.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC – Diósgyőri VTK 1-0
/Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 1100 néző/

Játékvezető: Lovas László (Szilágyi Norbert, Szabó Dániel)

KBSC: Megyeri Gábor – Székely Krisztián, Szekszárdi Milán, Ur László, Lippai Tibor, Süttő Attila – Heil Valter, Kovács Bence, Csatári Gergő – Pálinkás Gergő, Kurdics Levente
Vezetőedző: Csábi József

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Viczián Ádám, Bokros Szilárd – Lőrinczy Attila, Cseke Benjámin, Bertus Lajos – Jurek Gábor, Könyves Norbert, Lukács Dániel
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Csere: Könyves Norbert helyett Eppel Márton és Bertus Lajos helyett Holdampf Gergő a 66., Süttő Attila helyett Szemere Balázs a 68, Csatári Gergő helyett Szabó I Balázs és Pálinkás Gergő helyett Takács Tamás a 75., Bokros Szilárd helyett Medgyes Sinan és Cseke Benjámin helyett Jérémie Obounet a 82., Heil Valter helyett Nagy János és Kurdics Levente helyett Bacsa Patrik a 85. percben.

Sárga lap: Szekszárdi Milán az 54., Nagy János a 88. percben

Gólszerző: Kurdics Levente (1-0) a 43. percben


Edzői értékelések

Csábi József
„Nagyon nagy siker tértünk el ma, hiszen az NB II. talán legjobb csapat ellen győztünk. A vendégek láthatóan a a saját játékukat játszották, amire megfelelően felkészültünk. Jó hangulatú mérkőzést játszottunk sok néző előtt, a futballnak erről kell szólnia. És ha még győzelemmel is párosul, akkor csodálatos érzés.”

Kuznyecov Szergej
„Borsodi rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk. A hazai nézőknek tetszett a mérkőzés, nekünk jobban kellene teljesíteni, jobban kell futballozni ahhoz, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket. Kikaptunk, nagy tragédia nem történt, haladunk tovább, sok mérkőzés maradt még a bajnokság végéig. Javítani kell a játékon ahhoz, hogy elérjük azt a célt, amit akarunk.”