A Magyar Talajtani Társaság rendezvényének adott otthont a Miskolci Egyetem.

Az eseményen szakmai szervezetekkel, cégekkel írtak alá támogatói szerződést. A társaság élére a Miskolci Egyetem oktatóját, Prof. Dr. Dobos Endrét nevezték ki, így mostantól a Miskolci Egyetem lesz a kutatások, az oktatás és a szakmai munka fókuszában.

– Szokásjog alapján mindig odakerül a Magyar Talajtani Társaság székhelye, ahol az elnök van, így most ez a Miskolci Egyetem nyilatkozta a Magyar Talajtani Társaság frissen kinevezett elnöke. – Eddig mindig agrárintézetek, az agrárfelsőoktatás, vagy a talajtani kutatóintézetek voltak a befogadók, most először került ki ebből a körből, ami nekünk nagy büszkeség. 

– Az, hogy a Magyar Talajtani Társaság egyetemi székhellyel rendelkezik, a köztudatba is jobban bekerül majd a Miskolci Egyetem, amely ezt a szakterületet műveli a Műszaki Föld- és Környezettudományi Karon belül – fogalmazott Prof. Dr. Mucsi Gábor, a kar dékánja. – Win-win helyzetet tudunk kialakítani azokkal a cégekkel, amelyek tagjai a társaságnak, legyen szó a képzéseink fejlesztéséről, vagy arról, hogy kutatási potenciálunkkal a vállalkozások munkáját is segíthetjük a jövőben – emelte ki.