Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári lakossági, kertészeti munkákból származó zöldhulladékot sokan a Miskolci Városgazda munkatársaival szeretnék elszállíttatni, ez azonban jelentősen csökkenti a cég kapacitását és anyagi forrásait. 

Éppen ezért arra kérik érnénk a lakosságot, hogy akinek van lehetősége, vegye igénybe a Miskolcon található hulladékudvarok egyikét.

Miskolcon 3 db hulladéklerakó található BMH Nonprofit Kft. üzemeltetésében, a József Attila utcán, a Bogáncs utcán, illetve a Lorántffy Zsuzsanna utcán.

Az udvarok hétfőtől péntekig 10.00-tól 18.00 óráig, szombaton pedig 8.00-tól 16.00 óráig vannak nyitva.

A hulladékudvarban ingatlanonként negyedévente nem veszélyes hulladékból 250 kilogramm, veszélyes hulladékból évente 100 kilogramm helyezhető el, hulladékfajtánként eltérő mennyiségben.

A mennyiségi korlátozás alól kivételt képeznek az elkülönítetten gyűjtött csomagolási (papír, karton, PET palack és PE fólia, valamint üveg- és fémhulladékok), amelyekből korlátlan mennyiség adható át a hulladékudvarban.

Fontos változás, hogy a hulladék június 1-től csakis mérlegelhető, pakolható formában vehető át, tehát kötelező valamilyen csomagolási módot találni.