Kezdőlap Uncategorized

10 éves az Észak-Keleti Átjáró Egyesület

Visszatekintve nehéz ezt elhinni, egyrészt mert alig pár esztendőnek tűnik csak az egyesület alapítása óta eltelt évtized, másrészt pedig ha a teljesített projektek, a felvállalt ügyek, az elkészült weboldalak és blogok, a megjelent kiadványok és a sikeres rendezvények összességét nézzük, feltehetjük magunknak a kérdést: hogy fért mindez bele tíz évbe…

Első idei rendezvényükön már használták a jubileumi logót, ahogy az összes ez évin is fogják, hiszen az egész esztendőt az évfordulónak szentelik.

A hivatalos szülinapi buli február 25-én, szombaton lesz!

Több partnerük is idén jubilál: az Avasi Borút Egyesület és a MŰÚT folyóirat szintén 10, a Dialóg Egyesület 15 éves lesz. A közös évforduló jegyében velük együtt, több közös programmal készülnek a 2017-es évre.
Terveik szerint lesznek kamakupák és -bajnokságok, Kertek Alatt, illetve Utánam Srácok Fesztivál, olvasnivalók a Privát félmúlt Miskolcon sorozatban, helytörténeti kutatások a Vasgyárról, a diósgyőri fociról és egyebekről, tematikus városi túrák és ezek alapján íródó útikönyvek, és sok egyéb érdekesség.

Atjaro_10ev_4--768x743

2007–2017 címszavakban:

A Célváros – Volt egyszer a perecesi bányatelep – Utas és borvirág  – KAMA2099 –Tündérkert – Acélváros-Miskolc Retúr – Műszakváltás – Europa Nostra díj – Kertek Alatt Fesztivál – Avasi Disputa – Városi túrák kezdőknek és haladóknak sorozat – Perecesi Tanösvény – Én táncolnék veled est – Kerek Perec projekt – Utánam, srácok! – Vasgyári Virtuális Túra – Átjáró-Tanoda – Weidlich udvar napja – Horizonton… – Egyszer volt, hol nem volt… sorozat – kamaprojekt.hu – Kék-Sajó blog – Privát Félmúlt Miskolcon sorozat – Átjáró folyóirat – Avasi macskakövek – Kamasuli…

Csak így tovább ÁTJÁRÓ!